Chat with us, powered by LiveChat

Zelf doen

Ga aan de slag met:

Risicoscan invullen

 Premie berekenen

 MKB pakket samenstellen

Als ondernemer wil je bezig zijn met ondernemen. Je verdiepen in zakelijke verzekeringen vinden veel ondernemers zonde van de kostbare tijd. Dat begrijpen wij. Maar het is wel noodzakelijk om de risico’s, die behoren bij het ondernemen, goed af te dekken. Daarom zijn al onze verzekeringen snel en online af te sluiten of aan te vragen. Omdat wij alles online doen, kunnen wij de kosten van onze verzekeringen laag houden. Alle zakelijke verzekeringen zijn geschikt voor ZZP’ers/MKB’ers, starters/bestaande ondernemers en verschillende rechtsvormen. Wij zorgen ervoor dat de verzekering op jouw persoonlijke situatie afgestemd is.

Voor de volgende verzekeringen kan je online de premie berekenen en afsluiten.

Aansprakelijkheid voor bedrijven (AVB)

Dit is de basis aansprakelijkheidsverzekering die bijna alle ondernemers afsluiten.

Beroepsaansprakelijkheid (BAV)

Wanneer je als dienstverlener (IT, zorg, bouw) een fout begaat met financiële schade.

Rechtsbijstand (RB)

Als je aansprakelijk wordt gesteld voor een voorval dat niet onder de dekking van een verzekering valt.

Arbeidsongeschikheid (AO)

Arbeidsongeschikt raken heb je niet zelf in de hand. En er zijn verschillende manieren om dit af te dekken, met elk budget.

Eigen bedrijf gestart?

Heb je al gedacht aan zakelijke verzekeringen horen bij het starten van je eigen bedrijf?

Een eigen bedrijf starten, je hebt er zin in. En bent er lekker druk mee. Dus bedrijfsrisico’s in beeld brengen, staat niet bovenaan je lijstje. Neem juist in het begin van je ondernemersavontuur tijd hiervoor. Zie het als een taak van je ondernemerschecklist om te weten welke zakelijke verzekeringen je voor jouw bedrijf echt nodig hebt. Want je kunt risico’s verzekeren, of maatregelen nemen om risico’s te beperken. Hoe dan ook, het belangrijkst is dat je ze goed in kaart hebt en dat je erover nagedacht hebt.

Welke verzekeringen heb ik nodig?

Dat is natuurlijk afhankelijk van jouw bedrijf en van de daarbij meest voorkomende bedrijfsrisico’s..

Maar ook of je al personeel hebt en wat je voor jezelf wilt regelen. Er is een aantal verzekeringen die je sowieso in gedachten moet nemen bij het starten van jouw bedrijf.

Onderstaande overzicht toont de mogelijkheden.

Onderstaand overzicht toont de verzekeringen die andere ondernemers het meest kiezen als zij een eigen bedrijf starten. In elk geval is een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering eigenlijk onmisbaar. Als je een ongeluk veroorzaakt tijdens je werk, dan keert de particuliere aansprakelijkheidsverzekering niet uit. En afhankelijk van het soort bedrijf en het beroep dat je hebt, zijn andere zakelijke verzekeringen zeker aan te raden en soms zelfs verplicht.

Onmisbaar

X
X (soms verplicht)

Volledig

X
X
X
X
X
X

En later?

Naast alle zakelijke verzekeringen die je nu hebt bekeken, betekent een eigen bedrijf starten ook dat je geen pensioen meer opbouwt bij een werkgever. Pensioen opbouwen doet je vanaf nu zelf, anders gebeurt het niet. En overlijd je, dan wil je dat jouw partner of gezin gewoon in het huis kan blijven wonen.

Pensioen (inkomen voor later)

Als je een eigen bedrijf start, dan bouw je geen pensioen meer op via je werkgever. Er zijn verschillende manieren om toch een inkomen voor later op te bouwen. Zoals een lijfrenteverzekering of (bank)sparen of -beleggen (box 1 of 3). Of aflossen op je hypotheek. Eigenlijk is niet 1 van deze opties de beste. Dat hangt af van jouw persoonlijk situatie en wensen. Waarschijnlijk levert een combinatie van deze producten het beste resultaat voor je op. Wij kunnen je hierbij helpen!

Risico van overlijden

Overlijd je, dan wil je dat jouw nabestaanden zich geen zorgen hoeven te maken. Met een overlijdensrisico­verzekering kunnen ze in hetzelfde huis blijven wonen, en de kinderen kunnen later gewoon studeren. Ook als startende ondernemer laat je jouw familie dan goed achter.