Chat with us, powered by LiveChat

Verschil bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

juli 16th, 2019 Posted by Aansprakelijkheid, Beroepsaansprakelijkheidsverzekering 0 thoughts on “Verschil bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en beroepsaansprakelijkheidsverzekering?”
Verschil bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en beroepsaansprakelijkheidsverzekering?
4.8 (95%) 12 votes

Veel ondernemers halen de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en de beroepsaansprakelijkheidsverzekering door elkaar. Terwijl hier wel degelijk een groot verschil in zit.

Definitie bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en de beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) is bedoeld voor schade aan spullen (=zaak) of personen (=letsel) waarin je als ondernemer aansprakelijk wordt gesteld.

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) dekt de zuivere financiële schade die je als dienstverlener veroorzaakt als je een opdracht niet goed uitvoert, of als je verkeerd advies geeft.

Voorbeeld

Stel je maakt software en door een fout in het programma kloppen de offertes die je opdrachtgever aan zijn klanten stuurt niet. Daardoor moet hij onder de kostprijs leveren en dat betekent een financiële strop voor hem. Hij wil dat jij zijn financiële schade vergoedt. In dat geval verleent de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering geen dekking. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering kan dan wel uitkomst bieden.

Of

Als schilder ben jij bij een klant thuis en stoot je de spiegel van de muur. De spiegel kost geld en daardoor kan je denken dat het financiële schade betreft. Echter betreft de spiegel een object of ‘zaak’ en daardoor wordt dit gedekt binnen de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Robert legt het ook nog kort uit in deze video:

Twijfel je hierover? Neem dan contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *