Cyber risico

Een cyberverzekering verzekert onder andere tegen de gevolgen van hacking, zoals diefstal van gegevens of inbreuk op systemen, verlies van data en bedrijfsstilstand. Tevens geeft deze verzekering een vergoeding van kosten voor crisismanagement en de inzet van ICT-specialisten.

Ook als je denkt niet afhankelijk te zijn van data, loop je hier behoorlijke risico’s. Daarnaast ontwikkelen de internet criminelen zich ook gewoon door. Maar denk ook eens aan het risico van binnenuit jouw organisatie. En wees eens eerlijk. Hoe veilig is de data in jouw eigen handen? Neem je weleens een USB stick mee? Staat het klantenbestand op je telefoon of in de cloud?

Zelfs als je alle beveiligingsmaatregelen hebt genomen, kan een cyberverzekering interessant zijn. Je betaalt dan ook minder premie dan iemand die dit niet op orde heeft.

De wereldwijde schade door cyber crime wordt geschat op meer dan 100 miljard euro per jaar. Hele databestanden worden ontfutseld zonder dat je het door hebt. Je computer of website wordt gegijzeld. Tegen een forse vergoeding wordt dit vrijgegeven en kun je weer verder met je werk. Virussen, DDos-aanvallen, ontfutselen van wachtwoorden met alle gevolgen van dien, frauderende (ex)-medewerkers of externen en verder alles wat we nog niet door hebben.

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

Veelgestelde vragen over de cyberverzekering

Wat dekt het precies af?

Een cyberverzekering biedt bij een incident direct toegang tot een team specialisten. Ook vergoedt een cyberpolis de kosten van schade en de kosten om uw schade zoveel mogelijk te beperken en te herstellen.

Hoe duur?

Vanaf een paar honderd euro premie per jaar heb je al een cyber risk verzekering. Dit heeft te maken met de dekking. Je kunt bijvoorbeeld uitsluitend het plunderen van je zakelijke bankrekening verzekeren. Maar ook het per ongeluk niet melden van een data lek. Of het per ongeluk schenden van het auteursrecht. De prijs is mede afhankelijk van je omzet en je risicoprofiel.
Zo heeft een restaurant een ander risicoprofiel dan een webwinkel of een creditcard company. Er zijn in Nederland verschillende aanbieders en die hebben allemaal hun eigen doelgroep.

Voor wie?

Bedrijven en instanties die met privacygevoelige gegevens werken of online transacties doen.

AVB verplicht?

Veroorzaak je als ondernemer schade tijdens het werk? Dan is dit niet gedekt met de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. Je hebt dan een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering nodig. Deze verzekering is niet verplicht, wel verstandig!

Waarom via Verzekeringen 24?

Denkt met je mee

Wij denken met je mee en kijken of en welke verzekering of dienst voor jouw geval het best aansluit.

Scherp tarief

Daarbij streven wij ernaar onze diensten tegen een zo scherp mogelijk tarief aan te bieden.

Groeit mee met je activiteiten

Als je onderneming groeit of verandert, dan helpen wij je om te bepalen waar je nog meer rekening mee moet houden.

Bereikbaar

Je kan contact met ons opnemen via de kanalen die jou uitkomen, zoals telefoon, e-mail, chat en WhatsApp.