Chat with us, powered by LiveChat

Cyber risico

Bescherming voor, tijdens en na een cyberincident

Ondernemingen worden steeds digitaler. Helaas brengt dit ook steeds meer cyberrisico’s met zich mee. Een hack door criminelen, een fout van een medewerker die het systeem platlegt of een datalek waarbij de gegevens van de klanten op straat komen te liggen.

Cyberrisico’s hebben impact op het hele bedrijf. Dat vraagt om een oplossing met impact.

Een cyberverzekering verzekert onder andere tegen de gevolgen van hacking, zoals diefstal van gegevens of inbreuk op systemen, verlies van data en bedrijfsstilstand. Tevens geeft deze verzekering een vergoeding van kosten voor crisismanagement en de inzet van ICT-specialisten.

Daarom cyber verzekering

✔ Vergoedt eigen schade en kosten voor crisismanagementdiensten.

✔ Vergoedt de mogelijke schade bij klanten of leveranciers.

✔ Vergoedt schade bij aansprakelijkheid (door bijvoorbeeld datalek).

Afsluiten via Verzekeringen24

✔ Vergelijking van meerdere verzekeraars.

✔ Onafhankelijk en persoonlijk advies beoordeeld met een 8,4.

✔ Goed verzekerd, tegen een scherpe premie.

Premie berekenen

De premie van een cyber risk verzekering is van een aantal factoren afhankelijk. Het is aan te raden dat een adviseur meekijkt. Om die reden kan je bij ons deze verzekering niet zelf online (execution only) afsluiten.

Vul onderstaand formulier in om uiterlijk de volgende werkdag vrijblijvend een premievergelijking te ontvangen.

1
2
3
Geef zo specifiek mogelijk aan wat je doet. 'Adviseur' of 'consultant' is te algemeen.

Veelgestelde vragen

Waarom cyber verzekering?

Cyber criminaliteit komt steeds meer voor. De afgelopen jaren zijn veel ondernemers het doelwit geweest van cybercriminelen, 1 op 5 werd ook daadwerkelijk slachtoffer van cybercriminaliteit.

Dit kan leiden tot financiële schade. Je kunt bijvoorbeeld aansprakelijk gesteld worden omdat er klant- of personeelsgegevens zijn gestolen, of boetes krijgen vanwege een overtreding van de meldplicht datalekken.

Een cyberverzekering beschermt je bedrijf tegen alle vormen van cybercrime. Je krijgt van veel verzekeraars ook de nodige hulp om cyberaanvallen te voorkomen en ermee om te gaan. Daarnaast ontvang je een financiële vergoeding als je de dupe bent van cybercrime.

Wat dekt de polis precies af?

Een cyberverzekering biedt bij een incident direct toegang tot een team specialisten. Ook vergoedt een cyberpolis de kosten van schade en de kosten om de schade zoveel mogelijk te beperken en te herstellen.

Voor wie?

Elke sector en elk bedrijf, van groot tot klein, loopt risico.

Wat kost een cyber risk verzekering?

De premie wordt oa bepaald door het verzekerde bedrag en de omzet. De premie is bij AIG is vanaf €45 p/m.

Bekijk hier de volledige vergelijking van de verzekeraars AIG, Chubb en Hiscox.

Sluit je tegelijkertijd een beroepsaansprakelijkheidsverzekering bij dezelfde verzekeraar, dan ontvang je 20% korting op de premie voor de cyber verzekering.

Of bel met ons: 035-5488069

Welke verzekeraars vergelijken wij?

 • Zeer tevreden over de hulp bij het afsluiten van de bedrijfsverzekeringen voor ons bedrijf!

  Chauf’heren’
  • Menno Lambalk
  • Chauf'heren', oprichter
 • Verzekeringen24 heeft ons goed geadviseerd bij het vinden van de verzekeringen voor ons personeel. We konden tegelijkertijd onze huidige bedrijfsverzekeringen elders voordeliger onderbrengen.

  Fanbed
  • Tim Jenniskens
  • Fanbased, oprichter
See all
 • Zeer tevreden over de hulp bij het afsluiten van de bedrijfsverzekeringen voor ons bedrijf!

  Chauf’heren’
  • Menno Lambalk
  • Chauf'heren', oprichter
 • Verzekeringen24 heeft ons goed geadviseerd bij het vinden van de verzekeringen voor ons personeel. We konden tegelijkertijd onze huidige bedrijfsverzekeringen elders voordeliger onderbrengen.

  Fanbed
  • Tim Jenniskens
  • Fanbased, oprichter
Close

Veelgestelde vragen cyber risk verzekering

Wat biedt een cyber verzekering precies?

Een cyberverzekering biedt vaak een pakket aan maatregelen waarmee je beschermd wordt tegen alle vormen van cybercriminaliteit. Ook ben je verzekerd tegen financiële schade, mocht je slachtoffer worden van cybercrime. Een cyberverzekering bestaat uit drie mogelijke componenten:

 • Voorkomen

Samen met een adviseur loop je alle risico’s langs en neem je waar nodig preventieve maatregelen. Dit kan bijvoorbeeld een aanpassing of uitbreiding van je huidige beveiligingsmaatregelen zijn.

 • Herstel

Als je het slachtoffer wordt van een cyberaanval gaan specialisten aan de slag om de schade zo snel mogelijk te herstellen. Bijvoorbeeld om je website weer bereikbaar te maken.

 • Vergoeding

Je bent verzekerd tot een maximum bedrag. Dit kan uitgekeerd worden in de volgende vier gevallen:

 1. Aansprakelijkheid
  Wanneer je netwerk wordt gehackt, kunnen er vertrouwelijke (klant)gegevens in verkeerde handen vallen, waarna je hiervoor aansprakelijk wordt gesteld. Dit valt niet altijd onder de reguliere aansprakelijkheidsverzekering, maar tegenwoordig wel steeds vaker onder de beroepsaansprakelijkheidsverzekering.
 2. ​Boetes
  Je bent verplicht om persoonsgegevens goed te beveiligen volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Als er na een cyberincident persoonsgegevens in verkeerde handen terechtkomen, is er sprake van een datalek. Dit kunnen gegevens van je klanten zijn, maar ook de persoonlijke gegevens van je werknemers. Bij overtreding van de meldplicht datalekken kun je een boete krijgen.
 3. Schade
  Een virus kan je computer, server of software zo beschadigen dat die onbruikbaar worden. Deze schade wordt vergoed.
 4. Winstverlies
  Na bijvoorbeeld een DDoS-aanval of een aanval met ransomware is je webwinkel tijdelijk onbereikbaar. Dit leidt tot omzetverlies, terwijl de vaste lasten doorlopen. De meeste verzekeringen vergoeden tijdelijk je vaste lasten en de misgelopen brutowinst.

Wat heb je aan een cyber verzekering voor een incident?

Voor het incident helpt de verzekeraar om je cyberrisico’s zoveel mogelijk te beperken. Zo kun je de zwakke punten in jouw bedrijfsvoering ontdekken met een risicoscans. Of kun je sterke wachtwoorden maken en bewaren met een ‘password manager’ van de verzekeraar.

Hoe helpt een verzekeraar (Chubb) tijdens een cyber incident?

Tijdens het incident helpen zij om de schade te beheersen. Ze werken hierbij samen met een partij, markt- leider in crisismanagement.

Na de melding neemt een Incident Response Manager contact met je op. Afhankelijk van het soort incident heb je toegang tot een groot netwerk van gespecialiseerde partners.

Van IT-forensische onderzoekers en PR-experts tot juridische teams en fraudespecialisten.

Hoe helpt een cyber verzekering na het incident?

Na het incident helpen zij je organisatie sterker te maken. Je ontvangt bijvoorbeeld een (uitgebreid) schaderapport met daarin een analyse van de geleden schade, tips en adviezen.
Zij werken bij deze diensten vaak samen met onze gespecialiseerde partners, experts op hun gebied.

Blog

100 miljard euro schade

De wereldwijde schade door cyber crime wordt geschat op meer dan 100 miljard euro per jaar. Hele databestanden worden ontfutseld zonder dat je het door hebt. Je computer of website wordt gegijzeld. Tegen een forse vergoeding wordt dit vrijgegeven en kun je weer verder met je werk. Virussen, DDos-aanvallen, ontfutselen van wachtwoorden met alle gevolgen van dien, frauderende (ex)-medewerkers of externen en verder alles wat we nog niet door hebben.

Aansprakelijkheid uitsluiten in de Algemene voorwaarden

“De directie is niet aansprakelijk voor schade aan uw eigendommen” of “Wij zijn niet aansprakelijk voor enige schade die voortvloeit uit fouten in onze dienstverlening”. Iedereen kent ze. De bedingen in algemene voorwaarden waarin de wettelijke aansprakelijkheid van de gebruiker tegenover de wederpartij wordt beperkt of zelfs helemaal wordt uitgesloten (=exoneratie).

Lees verder…

4 tips om je aansprakelijkheidsrisico af te dekken

Er zijn een aantal goede manieren om je aansprakelijkheidsrisico als ondernemer af te dekken. Zo bepaalt de rechtsvorm hoeveel financieel risico je persoonlijk loopt. Het is raadzaam om je aansprakelijkheid te beperken in je algemene voorwaarden. En om passende bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen af te sluiten. Tot slot zorgen preventiemaatregelen ervoor dat je niet aansprakelijk gesteld wordt.

Lees verder…

Waarom via Verzekeringen24?

Denkt met je mee

Wij denken met je mee en kijken of en welke verzekering of dienst voor jouw geval het best aansluit.

Scherp tarief

Daarbij streven wij ernaar onze diensten tegen een zo scherp mogelijk tarief aan te bieden.

Groeit mee met je activiteiten

Als je onderneming groeit of verandert, dan helpen wij je om te bepalen waar je nog meer rekening mee moet houden.

Bereikbaar

Je kan contact met ons opnemen via de kanalen die jou uitkomen, zoals telefoon, e-mail, chat en WhatsApp.