Chat with us, powered by LiveChat

Crowdsurance

Een nieuwe arbeidsongeschiktheid oplossing

Ziek zijn, dat wil je natuurlijk niet. Maar wat als je nu wél iets overkomt en je niet kunt werken? Dan is het fijn om een vangnet te hebben. Dit hoeft niet duur te zijn.

Met Crowdsurance (een initiatief van SharePeople) leg je maandelijks €75,- of  €125,- in op je eigen bankrekening. Van een klein deel van dit bedrag doe je per maand één donatie aan een zieke, de rest hou je zelf. Bij ziekte ontvang je €1.400,- of €2.000,- netto per maand (gedurende max. 2 jaar).

Hoe werkt Crowdsurance?

  • Bepaal het inkomen dat je minimaal nodig hebt
  • Schrijf je in, betaal het inschrijfgeld en maak de ‘connect’ met het SharePeople Crowdsurance platform
  • Leg maandelijks € 75 of  € 125 in op je eigen bankrekening

Waarom kiezen voor Crowdsurance?

  • Geen verzekering, maar wel inkomen bij arbeidsongeschiktheid.
  • Het ingelegde geld blijft van jou.
  • Met andere ondernemers een gezamenlijk vangnet creëren.

Crowdsurance aanmelden

Meer dan 400 zzp’ers en ondernemers maken inmiddels gebruik van Crowdsurance en zijn inmiddels deelnemer bij SharePeople.

Lees hier meer over de mogelijkheden van Crowdsurance en/of meld je direct aan.

Verzekeringen24 werkt samen met SharePeople en begrijpt het ontstaan van dit initiatief. Gebruik de kortingscode Verz2418 en ontvang €40,- korting op het inschrijfgeld. 

Of doe de test en ontdek of Crowdsurance iets voor jou is.

Wat is het verschil tussen Crowdsurance en een AOV?

Crowdsurance is geen verzekering: deelnemers dekken onderling het risico op arbeidsongeschiktheid af voor een termijn van 2 jaar. Je betaalt dus geen premie, maar je maakt een reservering van €75 of €125 op je eigen bunq-rekening. Al deze rekeningen bij elkaar vormen het vangnet en daarmee kunnen ze meer dan 5% zieken opvangen. Je betaalt maximaal de hoogte van je reservering (€ 75 of € 125) maar in de regel is dit veel minder. Het bedrag dat je maandelijks overhoudt, kun je vrij besteden en ben je niet kwijt zoals bij een AOV-premie wel het geval is.

*Naast de maandelijkse reservering berekent SharePeople jaarlijks €120 voor het gebruik van het crowdsurance-platform.

Waarom goedkoper dan een AOV?

Dat komt voornamelijk omdat elke ondernemer dezelfde dekking heeft voor maximaal twee jaar.

Bij SharePeople vinden ze het belangrijk om ziekte te voorkòmen. Daarom geven ze elkaar tips over hoe je het geld dat je maandelijks overhoudt, daarvoor kunt inzetten. Zo ben je samen uiteindelijk nog minder vaak ziek.

Voor wie?

Zelfstandig ondernemers, zzp’ers, start-ups: het maakt niet uit of je vanuit een éénmanszaak, BV of VOF onderneemt, zolang je maar als ‘ondernemer’ wordt aangemerkt door de belastingdienst en bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Uitzondering: ondernemers die AOW krijgen of een andere uitkering vanuit de overheid kunnen niet meedoen met SharePeople. En bij inschrijving moet je 100% arbeidsgeschikt zijn en jonger dan 60 jaar.

Wat kost het?

Maandelijks leg je € 75 of  € 125 in op je eigen bankrekening. Van een klein deel van dit bedrag doe je per maand één donatie aan een zieke, de rest hou je zelf. De afgelopen 12 maanden was het gemiddeld donatie bedrag minder dan € 5 per maand.

Ik wil ook een AOV, kan dat?

Jazeker! Crowdsurance keert maximaal gedurende een periode van 2 jaar uit. Je kunt Crowdsurance daarom goed combineren met een AOV die pas na 2 jaar gaat uitkeren. Je AOV-premie kan dan een stuk lager uitvallen. Wil je weten hoeveel precies, neem dan contact met ons op.

Hoe werkt het als je ziek wordt?

Als je verwacht langer dan 1 maand ziek te zijn, dan meld je dit bij Capability. Capability is een gerenommeerde arbodienstverlener die speciaal voor de ondernemers van SharePeople deze dienst heeft ontwikkeld. Zij zijn volledig onafhankelijk en hebben geen belang bij het al dan niet goedkeuren van de ziekmelding.

Capability beoordeelt of je voor minimaal 50% arbeidsongeschikt bent (niet in staat je huidige beroep uit te oefenenen). Vervolgens meldt Capability dit aan SharePeople. Let op: er worden geen inhoudelijke mededelingen gedaan over je ziekte. SharePeople zet de schenkkring na 2 maanden ziekte in werking. Je ontvangt vervolgens €1.400,- of €2.000,- netto per maand.

Capability maakt vervolgens -indien nodig- samen met de zieke een plan om spoedig en duurzaam weer aan het werk te gaan.

Waarom via Verzekeringen24?

Denkt met je mee

Wij denken met je mee en kijken of en welke verzekering of dienst voor jouw geval het best aansluit.

Scherp tarief

Daarbij streven wij ernaar onze diensten tegen een zo scherp mogelijk tarief aan te bieden.

Groeit mee met je activiteiten

Als je onderneming groeit of verandert, dan helpen wij je om te bepalen waar je nog meer rekening mee moet houden.

Bereikbaar

Je kan contact met ons opnemen via de kanalen die jou uitkomen, zoals telefoon, e-mail, chat en WhatsApp.