Chat with us, powered by LiveChat

Beroepsaansprakelijkheid Advocaat

Verzekerd tegen beroepsfouten

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor de financiële schade van een verkeerd advies en/of gemaakte fouten tijdens je werkzaamheden als advocaat.

Deze verzekering is verplicht voor elke advocaat. Tegelijkertijd moet je ook dit risico goed gedekt willen hebben, aangezien een fout dure gevolgen kan hebben. Alhoewel de kans op een aansprakelijkheidsclaim klein is, zijn de financiële gevolgen dan vaak groot. Voor een relatief lage premie kun je dit risico verzekeren. Vraag hieronder vrijblijvend een premieberekening aan.

Daarom beroepsaansprakelijkheidsverzekering

✔ Dekking bij vermogensschade door een beroepsfout.

✔ Verplicht voor je werkzaamheden als advocaat.

✔ Aanvulling op de bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering.

Afsluiten via Verzekeringen24

✔ Vergelijking van 6 verzekeraars.

✔ Onafhankelijk en persoonlijk advies beoordeeld met een 8.4.

✔ Goed verzekerd, tegen een scherpe premie.

Premie berekenen

De premie van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is van een aantal factoren afhankelijk. Het is aan te raden dat een adviseur meekijkt. Om die reden kan je bij ons deze verzekering niet zelf online (execution only) afsluiten.

Vul onderstaand formulier in om uiterlijk de volgende werkdag vrijblijvend een premievergelijking te ontvangen.

1
2
3
Geef zo specifiek mogelijk aan wat je doet. 'Adviseur' of 'consultant' is te algemeen.

BAV verplicht?

Op grond van artikel 6.24, eerste lid, van de Verordening op de advocatuur (Voda) is een advocaat verplicht adequaat verzekerd te zijn tegen het risico van zijn beroepsaansprakelijkheid. Het doel van deze regel is om het publiek (cliënten, derden) tot op zekere hoogte waarborg te bieden, dat iedere advocaat voldoende verhaal biedt in het geval van schade door een beroepsfout.

Welk verzekerd bedrag?

In artikel 6.24, eerste lid staat ook opgenomen dat de verzekering de schade dekt per advocaat of indien van toepassing per samenwerkingsverband ten minste tot een verzekerd bedrag van € 500.000 per aanspraak en tot ten minste twee maal dat bedrag per verzekeringsjaar.

Waarom?

Een fout kan in een klein hoekje zitten, ondanks de uitstekende kwaliteit van je werkzaamheden en risicobeheersing. Ook onterechte aanspraken zijn niet altijd te voorkomen. Hierbij is een passende beroepsaansprakelijkheidsverzekering een onmisbaar onderdeel voor de bedrijfsvoering en uiteindelijk voor de bescherming van de reputatie en continuiteit van de onderneming.

Wat dekt het?

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor de financiële schade van een verkeerd advies en/of gemaakte fouten tijdens werkzaamheden.

Lees verder

Wat kost het?

De premie wordt oa bepaald door de aard van het beroep, de omvang van het bedrijf, het verzekerde bedrag en de omzet. De premie is vanaf €75,- p/m.

Of bel met ons: 035-5488069

Robert van Duijn
12 jaar ervaring als adviseur

 • Zeer tevreden over de hulp bij het afsluiten van de bedrijfsverzekeringen voor ons bedrijf!

  Chauf’heren’
  • Menno Lambalk
  • Chauf'heren', oprichter
 • Verzekeringen24 heeft ons goed geadviseerd bij het vinden van de verzekeringen voor ons personeel. We konden tegelijkertijd onze huidige bedrijfsverzekeringen elders voordeliger onderbrengen.

  Fanbed
  • Tim Jenniskens
  • Fanbased, oprichter
See all
 • Zeer tevreden over de hulp bij het afsluiten van de bedrijfsverzekeringen voor ons bedrijf!

  Chauf’heren’
  • Menno Lambalk
  • Chauf'heren', oprichter
 • Verzekeringen24 heeft ons goed geadviseerd bij het vinden van de verzekeringen voor ons personeel. We konden tegelijkertijd onze huidige bedrijfsverzekeringen elders voordeliger onderbrengen.

  Fanbed
  • Tim Jenniskens
  • Fanbased, oprichter
Close

Welke verzekeraars vergelijken wij?

Meer over aansprakelijkheid

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV), waarom eigenlijk?

Een beroepsfout van jou of een van je werknemers kan vervelende gevolgen hebben. Als je klant jou aansprakelijk stelt voor de schade kan dat je veel geld kosten. Gelukkig is er een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV). Zo werkt het.

Lees verder…

4 tips om je aansprakelijkheidsrisico af te dekken

Er zijn een aantal goede manieren om je aansprakelijkheidsrisico als ondernemer af te dekken. Zo bepaalt de rechtsvorm hoeveel financieel risico je persoonlijk loopt. Het is raadzaam om je aansprakelijkheid te beperken in je algemene voorwaarden. En om passende bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen af te sluiten. Tot slot zorgen preventiemaatregelen ervoor dat je niet aansprakelijk gesteld wordt.

Lees verder…

Aansprakelijkheid uitsluiten in de Algemene voorwaarden

“De directie is niet aansprakelijk voor schade aan uw eigendommen” of “Wij zijn niet aansprakelijk voor enige schade die voortvloeit uit fouten in onze dienstverlening”. Iedereen kent ze. De bedingen in algemene voorwaarden waarin de wettelijke aansprakelijkheid van de gebruiker tegenover de wederpartij wordt beperkt of zelfs helemaal wordt uitgesloten (=exoneratie).

Lees verder…

Waarom via Verzekeringen24?

Denkt met je mee

Wij denken met je mee en kijken of en welke verzekering of dienst voor jouw geval het best aansluit.

Scherp tarief

Daarbij streven wij ernaar onze diensten tegen een zo scherp mogelijk tarief aan te bieden.

Groeit mee met je activiteiten

Als je onderneming groeit of verandert, dan helpen wij je om te bepalen waar je nog meer rekening mee moet houden.

Bereikbaar

Je kan contact met ons opnemen via de kanalen die jou uitkomen, zoals telefoon, e-mail, chat en WhatsApp.