Chat with us, powered by LiveChat

Arbeidsongeschiktheid

Tegenwoordig weet zo goed als elke ondernemer dat het verstandig is om iets te regelen bij arbeidsongeschiktheid. Zowel voor je onderneming als voor je privé situatie. Je wilt namelijk niet dat je onderneming failliet gaat of dat je inkomensverlies dusdanig hoog is dat je moet verhuizen.

Hier moet je als ondernemer op voorbereid zijn. Dat kan op verschillende manieren. De meest bekende is de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Maar wij kunnen je ook helpen met alternatieven, zoals Crowdsurance en een ongevallenverzekering. Eigenlijk is dit niet met elkaar te vergelijken. Maar ook niet iedereen heeft het geld (ervoor over) om alle risico’s af te dekken. Een beperkte/tijdelijke dekking is dan wellicht ook geschikt.

Arbeidsongeschiktheid oplossingen

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

De meest uitgebreide dekking bij arbeidsongeschiktheid. Hiermee ben je goed verzekerd bij arbeidsongeschiktheid. Afsluiten met advies van een onafhankelijke adviseur of zelf online via de website.
Hulp bij afsluiten AOV
Onafhankelijk advies
Scherp tarief

Crowdsurance

Een inkomen van minimaal €1.400 netto p/m voor max. 2 jaar. Hiervoor leg je minimaal €75 in op je EIGEN persoonlijke bankrekening.
Transparante kosten
Vast bedrag bij arbeidsongeschiktheid
Maximaal 2 jaar uitkering

Een inkomen bij arbeidsongeschiktheid

Stel: je hebt je eigen onderneming en onverhoopt raak je (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt. Hoe zorg je er dan voor dat je onderneming kan blijven bestaan? En dat je geen inkomstenverlies lijdt? Hier moet je als ondernemer op voorbereid zijn. Dat kan op verschillende manieren, waaronder een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Met een AOV kunnen ondernemers zich verzekeren tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid.

De huidige perceptie is dat een AOV duur is, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn! Je bepaalt namelijk zelf de dekking. Als je bijvoorbeeld het eerste jaar als eigen risico neemt en laat uit betalen tot 60 jaar, dan scheelt dit veel in de premie. Daarnaast zijn er ook alternatieven die aan kunnen sluiten op jouw persoonlijke financiële (gezins)situatie bij arbeidsongeschiktheid.

Wij helpen je om het risico arbeidsongeschiktheid helder te krijgen.

Oriëntatie gesprek

Het kiezen van de beste oplossing bij arbeidsongeschiktheid is een lastige. Dat beseffen wij heel goed. Dit is mede afhankelijk van hoeveel geld je aan premie kan en wilt betalen. En hoeveel zekerheid je wenst.

Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de volgende werkdag telefonisch contact met je op voor een oriënterend gesprek.

Veelgestelde vragen

Heb ik een AOV nodig?

Of het voor jou noodzakelijk is om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten, hangt af van je persoonlijke situatie. Misschien heb je wel voldoende inkomen van je partner of een andere bron van inkomsten achter de hand (pensioen, uitkering, loon). Of je hebt veel vermogen in je bedrijf, op je spaarrekening of in je eigen huis. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je gedeeltelijk in loondienst bent en zo aanspraak kan maken op de loondoorbetalingsplicht of later een WIA-uitkering.

Waarom?

Als je arbeidsongeschikt bent, kun je minder of helemaal niet meer werken. Je hebt dan geen of minder inkomen. Dit kan je verzekeren.

Voor wie?

Als je ondernemer, zzp’er of DGA bent en jonger dan 60 jaar
Als je nog niets geregeld hebt bij arbeidsongeschiktheid
Als je zeker wilt zijn van een inkomen bij arbeidsongeschiktheid

Wat kost een AOV?

Kosten voor een AOV zijn afhankelijk van:
– Welk bedrag verzeker je?
– Eigen risico = hoeveel eigen spaargeld heb je?
– Vorm dekking
– Wel/geen passende arbeid accepteren
– Tot wanneer wil je het risico gedekt hebben; 60, 67 jaar?
– Indexatie van verzekerd bedrag en uitkering

Je kan het dus zelf zo duur/gek maken als je wilt. Je kan hier een premieberekening maken: AOV-doe-het-zelf

Welke risico's zitten er aan de verzekering variant?

Je loopt het risico dat je premie betaalt voor een voorziening die je uiteindelijk nooit nodig blijkt te hebben. Als je een AOV afsluit is het belangrijk dat je alle risico’s tegen elkaar afweegt en daarop je beslissing baseert.

Vaste lasten AOV

Het Verbond van Verzekeraars heeft een uitgebreid document opgesteld over de ‘Vasten lasten AOV’:

Bekijk document

Of bel met Robert via 035-5488069

Blog: 5 tips om arbeidsongeschiktheid af te dekken

Het is altijd belangrijk dat je iets geregeld hebt bij arbeidsongeschiktheid, dat weet bijna elke ondernemer. Of je nu actief bent in de zakelijke dienstverlening, zorg of bouw. Als ondernemer in de bouw loop je wel veel meer risico op uitval dan de gemiddelde ondernemer. Welke mogelijkheden zijn er? Wat kost dit? En waar moet je op letten? 5 tips.

Lees verder…

Waarom via Verzekeringen24?

Denkt met je mee

Wij denken met je mee en kijken of en welke verzekering of dienst voor jouw geval het best aansluit.

Scherp tarief

Daarbij streven wij ernaar onze diensten tegen een zo scherp mogelijk tarief aan te bieden.

Groeit mee met je activiteiten

Als je onderneming groeit of verandert, dan helpen wij je om te bepalen waar je nog meer rekening mee moet houden.

Bereikbaar

Je kan contact met ons opnemen via de kanalen die jou uitkomen, zoals telefoon, e-mail, chat en WhatsApp.